2 posters på vägg med ljudvågor som illustrerar bröllopslöften

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Hittar du inte svar på din fundering nedan, så skicka ett meddelande via E-post eller via kontakt. Vi svarar inom 24 timmar, men oftast på studs.

ovanför soffa hänger tre posters med en illustrerad ljudvåg uppdelad på dessa tre posters

Vi hjälper dig att skapa en personlig och unik tavla med just ditt bästa (eller sämsta) ljud! Varje ljud är ju i sig själv ett unikt mästerverk och vårt mål är att sprida grafisk ljudglädje till varje hem. Med tillverkning i Sverige på högkvalitativa papper så blir ljudtavla något som kan njutas av i många år.

Sezam garanterar att du kan lyssna i minst 3 år på det ljud som du bifogade i din genomförda beställning. Sezam kan tyvärr inte ge några garantier på hur länge länkar såsom till Youtube eller Spotify  fungerar.

Ja, presentkort hittar du om du klickar här. Presentkort levereras antingen digitalt till din eller din väns e-post, eller som ett fysiskt presentkort till den adress du väljer. 

Vi tar emot de vanligaste ljudformaten såsom: mp4, mp3 eller Wav. Har du ditt ljud i ett annat format så är det mycket troligt att vi löser det. Skicka då ditt ljud via E-post till info@sezam.se

Personligt ljud

Vi skapar ljudvågor från t.ex.  röstinspelningar som gjorts via mobilapp, ljud från video eller kanske ett röstmeddelande från någon som du håller när och kär.

Musik

Vi skapar ljudvågor från dina favoritlåtar.  Du behöver då bifoga korrekt länk till exempelvis Youtube eller Spotify.
Med hänsyn till upphovsrätten delar eller kopierar Sezam inte kopieringsskyddad musik. Musiklänk som delas med beställare finns tillgänglig via publika webbsidor såsom Youtube eller Spotify.

 

Musik/foton är valfria och du som kund ansvarar över rättigheterna för materialet som du bifogar i din beställning. Vi förbehåller oss rätten att neka tryck av produkter vars innehåll kan tolkas som exempelvis våld, pornografi eller annat sexuellt material, rasism eller andra diskriminerande budskap.

Det är viktigt att ditt foto har så hög upplösning som möjligt för att det ska bli ett bra resultat. En print screen tex. kommer inte att bli bra och vi förbehåller oss rätten att neka din beställning om så är fallet. Tänk på att eventuell text som syns på din bild inte kommer att redigeras bort om du laddar upp tex. en collage bild eller en bild med andra grafiska element som innehåller vattenstämplar.

Vi vill vara tydliga med att vi inte trycker foton rakt av. Vi redigerar varje foto manuellt. 

Filformat

För absolut bästa resultat behöver du ladda upp JPEG, PNG eller en TIFF-fil. 

Bildstorlek

För att få absolut bästa resultat bör du se till att din bild bör minst 2000 pixlar hög. Du kan givetvis ladda upp en mindre bild men då kan vi inte garantera att resultat blir det absolut bästa. Vi gör alltid så gott vi kan och vi ser alltid till att redigera bilden så bra som möjligt innan vi börjar skapa. För att ändra en bilds storlek kan du göra det i tex. Paint, Photoshop eller annat program för att redigera bilder. Om du har frågor eller känner dig osäker på om din bild kommer att fungera eller ej kan du alltid höra av dig till oss så ska vi försöka hjälpa dig. 

OBS! Att ladda upp bild från sociala medier, en screenshot eller printscreen bild rekommenderas INTE. Ditt slut resultat kommer att bli avsevärt sämre och vi förbehåller oss rätten att avbryta din order alternativt att vi känner att vi kan genomföra den men utan maximalt resultat.

Färger

Färgerna kommer nästan alltid skilja sig lite från originalbilden. Detta beror dels på att olika datorskärmar visar inte alltid samma färger, för det mesta skiljer det sig en hel del. Vi redigerar också dina färger för bästa möjliga resultat. Tänk på att det blir svårare för oss att skapa ett bra resultat om du laddar upp en bild där motivet tex är i skugga, i direkt solljus eller i både sol och skugga. Du kan alltid kontakta oss om du tycker att du har en bild du verkligen vill ha motivet ifrån men att färgerna inte riktigt stämmer. Då kan du skicka en bild till oss med rätt färger så kan vi utgå från den när vi jobbar med ditt önskade motiv.

Förbered din bild

Se till att det motivet du vill ha är primärt fokus på bilden och tex inte skyms av andra djur eller människor. Om så är fallet och du önskar ha med allt som är synligt på fotot var vänlig skriv ett meddelande och skicka med din order. Har du andra önskemål eller instruktioner så skriv ett meddelande och förklara kortfattat och tydligt. Om ditt foto är avklippt i tex kanter så kommer vi att redigera det så bra som möjligt. 

Vi trycker våra posters på halvblankt fotopapper (ca 250g). Pappret har utmärkta färgreproduktionsegenskaper som ger utskrifter med sann fotografisk känsla och mjuka reflektioner. Perfekt balans mellan finish och yta.

Fast fraktkostnad: 59 kronor

Vi hanterar varje order så snabbt vi kan! Normal leveranstid är 3-5 dagar efter att du godkänt förhandsvisningen av illustrationen. 

Har vi fått vårat kaffe skickas det inom 24 timmar, ibland tar det längre tid, men ibland går det ännu snabbare! Sedan tar det ett par dagar för PostNord eller DHL att frakta paketet, hem till er!

(Vi är ett litet företag, typ pyttelitet, och gör allting själva. Därför kan det i enstaka fall ta lite längre tid än det som står ovan. Vid dessa fåtal tillfällen så kommer du att informeras om förloppet. Vi hoppas ni har förståelse för detta ❤)

Ja, det går jättebra! Det du behöver göra är då att skicka önskemål om storlek eller material, till info@sezam.se så återkommer vi inom kort.

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera dina varor inom 14 dagar efter att du mottagit din order. Det du returnerar ska vara oanvänt och felfritt vilket du ansvarar över, emballera väl. Du betalar själv för returportot. Kontrollera om eventuella skador har skett under leveransen till dig, informera oss om detta innan retur sker.

Ångerrätten gäller ej produkter som är specialgjorda till dig personligen, i vissa enskilda fall kan bytesrätt gälla.

Då de flesta produkter på tillverkas efter beställning är det viktigt att du informerar oss så detaljerat som möjligt hur du önskar din produkt innan den börjar att produceras. Ändringar i efterhand görs ej och ångerrätten gäller inte heller.

Det är viktigt för oss på Sezam att du blir nöjd. Vi garanterar att försöka hjälpa dig tills du känner dig nöjd, antingen genom en retur, rabatt, eller annan lösning som passar dig. Skulle du av någon anledning vara missnöjd med din köpupplevelse så tveka inte att mejla oss på info@sezam.se så återkommer vi till dig så snart som möjligt. 

Du behöver inkludera ditt namn, din e-postadress, ordernummer samt vad du är missnöjd med.  

Om du inte har hämtat ut ditt paket utan att ha meddelat oss så kommer vi att debitera en avgift på 200kr. Den summan täcker frakt/returfrakt samt packning och uppackning av paketet. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Om din beställning mot förmodan skulle försvinna under frakthanteringen ersätter vi produkterna med nya, detta efter att vi utrett vad som kan ha gått fel. Räkna med en hanteringstid på 14 dagar. Vi krediterar inte produkter som försvinner eller skadas under frakt. Om något har blivit fel eller om din tavla är skadad vid leverans, mejla oss så snabbt som möjligt på info@sezam.se

Vi kan göra eventuella mindre ändringar så länge vi inte påbörjat utskriften. Hör av dig så snart som möjligt så försöker vi förstås lösa det på bästa vis: info@sezam.se

Stunder av ljud, blir till minnen för livet

Unik

Varje tavla och poster är unik.

Erbjudande

Håll utkik efter våra erbjudanden. Anmäl dig gärna till Sezams nyhetsbrev.

Säkra betalningar

Säkra betalningar med Klarna eller Swish

Varukorg

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.